Keramische Coating

Auto lakbescherming
met keramische coating

Keramische coating zorgt ervoor dat je auto er net zo geweldig uitziet als op de dag dat je hem van het terrein van de dealer reed. Want ondanks het onderhouden en het wassen beginnen de krassen en vlekken zich te verspreiden over de buitenkant van je auto en begint de verf dof te worden en te vervagen door de zon. De oppervlakte van de auto wordt natuurlijk constant blootgesteld aan allerlei elementen zoals, modder, stof, vuile regen, sneeuw en vogelpoep.

Oorspronkelijk voor de olie- en ruimtevaartindustrie ontworpen maar inmiddels snel uitgebreid naar de auto-industrie vanwege de effectiviteit en het bewezen resultaat. Keramische coating kun je het beste beschouwen als een tweede huidlaag. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van nanotechnologie, dit zijn zeer kleine deeltjes voor het oog onzichtbaar. Deze deeltjes dichten alles af waardoor het oppervlak waterafstotend wordt. Tevens ook bestand tegen UV, krassen, chemicaliën, extreme hitte en zelfs anti-graffiti


Bekijk hier meer op ons YouTube kanaal.

Aanbrengen van de coating

Keramische coating kan zowel op nieuwe als gebruikte auto’s aangebracht worden. Voor gebruikte auto’s gaat er meestal nog wel vooraf een behandeling aan toe voordat we de coating aanbrengen. Eerst bekijken we wat de staat van de lak is. Vervolgens beginnen we met het grondig wassen om daarna met het polijsten te starten. Met het polijsten halen we de wat diepere krassen weg, echter zijn de hele diepe krassen niet weg te krijgen, in overleg kunnen we dit laten overspuiten. Hele diepe krassen worden namelijk na het aanbrengen van de coating meer zichtbaar. Nadat de auto volledig is gepolijst wordt al het polijst residu verwijdert en kan er een begin gemaakt worden aan het ontvetten van de auto. Nadat de auto volledig is ontvet wordt de coating in de loop van enkele uren aangebracht.

Voordelen keramische coating

De hardheid van de coating beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring), teer, boomhars, vogelpoep en strooizout. In de extreme gevallen beschermt de glascoating zelfs tegen krassen. Een van de grote voordelen voor particulieren is de kwaliteit van de glans. De glansgraad van de coating ligt namelijk hoger dan die van de originele lak van de auto. Ook zal de uitstraling van een metallic lak nog beter tot zijn recht komen doordat de metallic deeltjes in de lak meer zichtbaar worden. Bij donkere kleuren wordt de kleur juist dieper, zo veranderd zwart naar echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de periode hetzelfde.

Zelfreinigende werking

De poriën van de lak worden gevuld en afgesloten wat de grip voor vuil op de lak drastisch verminderd. Hierdoor ontstaat er gelijk een zelfreinigende-werking. De auto blijft dus altijd schoner aangezien vuil minder snel aan het lakoppervlak hecht. Hierdoor is het ook een stuk eenvoudiger en efficiënter om de auto schoon te maken. Ook werkt de coating waterafstotend, dit zorgt ervoor dat grote hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden.

Neem nu contact op om een afspraak te maken:

Pro Car Wrap