Veelgestelde vragen

Hieronder vind u de alle veelgestelde vragen en de daarbijbehorende antwoorden. Mocht je het antwoord niet vinden. Aarzel niet en neem telefonisch of per email contact met ons op.

Wat houdt car wrappen in?

Car wrappen houdt in dat je jouw voertuig om laat toveren tot een nieuw en zeker uniek voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het voertuig totaal te laten inpakken met wrap-folie. U kunt een keuze maken uit een breed assortiment kleuren. Zeker als u bedrijfsreclame uitingen wilt laten doen zal dit een juiste keuze zijn, zo blijkt ook uit de ervaringen van de meeste bedrijven. U kunt er ook voor kiezen om het ontwerp door ons te laten opmaken zodat jouw design en wrap een spectaculair resultaat heeft. Voor zowel privé als bedrijf is de keuze voor wrappen ongetwijfeld de juiste keuze voor styling en/of reclame.

Mijn voertuig wrappen of laten spuiten?

Het verschil tussen wrappen en overspuiten is dat je met een car wrap de huidige kleur van een voertuig na een paar jaar eventueel nog vrij eenvoudig terug kunt zien. Daarentegen verdwijnt de oude kleur bij het spuiten volledig. Deze kan alleen teruggezien worden door het weer over te laten spuiten in de oude kleur. Als u besluit om na een paar jaar de wrap te laten verwijderen, is dit zeker mogelijk en behoudt u altijd nog de oude kleur.

Is car wrappen schadelijk voor mijn voertuig?

Car wrappen is absoluut niet schadelijk voor jouw voertuig. Sterker nog, middels het wrappen wordt de originele lak juist beschermd doordat daarop nog eens een extra laag komt te zitten.

Hoe was ik mijn auto na het wrappen?

Wij adviseren de auto na het wrappen tot een week niet te wassen. Dit voornamelijk om ervoor te zorgen dat de folie zich volledig goed hecht op het voertuig. Na een week kunt u het voertuig gerust wassen. Wij raden het echter niet aan om de wasstraat hiervoor te gebruiken.

Kan ik de wrap folie er later weer af laten halen?

Ja hoor. Deze kunt u gerust weer laten verwijderen. Alle materialen die gebruikt worden bij het wrappen van een voertuig zijn onschadelijk. Na het verwijderen hiervan behoudt u de oude lak in goede staat.

Ik wil graag hulp bij het uitkiezen van de geschikte kleur, kan dat?

Dat kan uiteraard bij ons op locatie. In onze showroom hebben wij samples staan waardoor u een breder en beter beeld zult krijgen. U kunt dan rustig de kleuren bekijken. Onze specialist adviseert u over de totale car wrapping om zo tot een goed eindresultaat te komen.

Kan de montage ook elders verricht worden?

In de meeste gevallen voeren wij de montage uit in onze werkplaats. Mocht u de wrap willen laten uitvoeren bij u op locatie dan is dat in overleg mogelijk, mits de ruimte stofvrij en op kamertemperatuur is. Houd u wel rekening met extra kosten zoals voorrijkosten.

Hoeveel tijd kan ik ongeveer rekenen voor montage?

Dit hangt volledig af om welk type voertuig het gaat. In de meeste gevallen kunt u er wel vanuit gaan dat dit ca. 2 dagen in beslag zal nemen. Om deze twee dagen alsnog verder te kunnen bieden wij ook de mogelijkheid om een leenauto in gebruik te nemen.

Heb ik garantie op het car wrappen?

U krijgt van ons 2 jaar garantie op folie en montage, de levensduur van de folie bedraagt 4-5 jaar.

Waarop moet ik letten bij het aanleveren van het voertuig?

Wij verzoeken u vriendelijk om de auto zo schoon mogelijk aan te leveren, zowel van binnen als van buiten. Ook dient het voertuig ontdaan te worden van eventuele bestickeringen.

Ik wil mijn auto laten wrappen, hoe gaat dat nu in zijn werk?

U kiest ervoor om via onze website de “offerteaanvraag” online te versturen. Mocht u met een van onze adviseurs willen spreken dan kunt u ons uiteraard ook bellen op 020 681 32 06 of kom gerust langs, de koffie staat klaar..

Op welke termijn kan ik mijn car wrap laten uitvoeren?

Afhankelijk van de doorlooptijd kunnen we de werkzaamheden in de meeste gevallen binnen 7-9 werkdagen uitvoeren.

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Voor al je vragen kun u contact met ons opnemen via 020-681 32 06 of info@procarwrap.nl

Wil jij je ruiten laten tinten/blinderen, maar is nog niet alles voor jou duidelijk? Wellicht dat antwoorden op jouw vraag hier tussen staat:

Veelgestelde vragen:

Wat zegt de wet omtrent het tinten van autoruiten?
Volgens de wet is het toegestaan om de voorportierruiten tot maximaal 50% te tinten. Alle overige ruiten achter de voorstoelen mogen naar eigen keuze percentage getint worden.

Uit welke percentages kan ik kiezen voor de achterportierruiten?
Je kunt kiezen uit 5%, 20%, 35% of 70%.

Ik weet niet welke percentage ik wil, wat is het verschil in praktijk tussen de percentages?
De 5% variant is het meest donker, waarbij zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten het zicht erg beperkt wordt. Voor volledige privacy is 5% een goede keuze. Wel attenderen wij u erop dat het vrij lastig kan zijn om in de avond ook van binnen naar buiten te kijken.
De 20% variant is de meest gebruikte folie voor het tinten. Het zicht van buiten naar binnen is 20%, wat vrij privacygevend is. Van binnen naar buiten kijken is goed te doen. Uiteraard is het ook een kwestie van wennen.
De folie die 35% lichtdoorlatend is wordt vaak vanuit de fabriek al bij auto’s geleverd. Bij het toepassen van 35% is er een lichte tint op de autoruiten waardoor het zicht naar binnen vrij makkelijk is.

Wat houdt de A- en B-stijl in?
A-stijl: Alle ruiten vanaf de voorportierruiten tot de achterruit (behalve de voorruit)
B-stijl: Alle ruiten achter de voorstoelen.

Zijn er ook voordelen bij het tinten van autoruiten?
Naast het feit dat in de meeste gevallen autoruiten getint worden om een auto te stylen zijn er ook andere voordelen bij het tinten. Zo werkt de folie bv privacyverhogend, bespaart energie doordat het klimaat koeler wordt in de auto en de airco lager kan, het interieur wordt beschermd tegen verkleuring door zonnestralen en biedt bescherming tegen UV licht. Wat vooral een groot voordeel is is wanneer ook veiligheidsfolie wordt toegepast, wat extra veilgheid biedt tegen inbraak en letselschade voorkomt.

Krijg ik garantie op de folie?
Jazeker! Wij werken met het kwaliteitsmerk Johnson Window Films en u krijgt 7 jaar garantie op de folie (gecertificeerd door Tintgarant).

Hoe en waar wordt de montage uitgevoerd, en hoe lang duurt de montage?
Om de montage goed uit te voeren, wordt deze meestal in onze werkplaats uitgevoerd. Het is ook mogelijk om dit op locatie uit te voeren mitst de ruimte op kamertemperatuur is, stofvrij is en er voldoende werkruimte is. Gemiddeld duurt de montage zo’n 3 tot 4 uur. Verder worden de deurpanelen gedemonteerd om de folie geheel op de ruit te kunnen plakken, zo voorkomt men dat de folie loslaat bij het open- en dichtdraaien van het raam.

Wat zijn de prijzen van het tinten en hoe maak ik een afspraak?
Surf naar onze home pagina en klik dan op ‘prijsconfigurator’. Door enkele stappen snel en eenvoudig te volgen kunt u de prijs berekenen en gelijk uw aanvraag indienen. U kunt ons uiteraard ook bellen (020 681 32 06).

Moet ik nog op iets letten bij het aanleveren van mijn auto?

Om de montage goed te kunnen laten verlopen verzoeken wij u de auto zowel van binnen als van buiten schoon aan te leveren. Alle andere spullen die mogelijk het werk kunnen belemmeren moeten ook verwijderd worden zoals kinderstoeltjes, Maxicosi’s etc.

Kan ik een voertuig met belettering gewoon wassen?

Nadat uw voertuig is voorzien van belettering raden we u aan om het voertuig minimaal 2 weken niet te wassen. Daarna kunt u het voertuig het beste met de hand wassen. Het wassen van uw voertuig in de wasstraat is altijd op eigen risico.

Kan voertuigbelettering “spookbeelden” achterlaten als de belettering eraf gehaald wordt?

Ja. De folies die we gebruiken hebben een UV-block, waardoor zonlicht niet door de folie heen komt. De laklaag onder de folie kan daardoor niet verbleken. Op plaatsen waar geen belettering zit kan dat wel gebeuren.

Ik wil reflecterende bestickering op mijn voertuig. Maken jullie dat ook?

Jazeker. Reflecterende folie is vooral bekend van voertuigen van de overheid, zoals politie, brandweer en ambulances. Daarnaast wordt reflecterende bestickering aangebracht als lijn-, contour of veiligheidsmarkering. Pro Car Wrap levert de 3M Reflective-serie die is goedgekeurd volgens de Europese ECE104-norm.

Mijn voertuig verandert van kleur door de voertuigreclame. Moet ik het opnieuw registreren?

Ja, volgens de wet moet u bij de RDW melden dat uw auto van kleur is veranderd. De RDW past de kleur op het kentekenbewijs dan aan naar de nieuwe kleur. Dit geldt overigens niet voor bedrijfsauto’s. De aanpassing is kosteloos en meer informatie vindt u op www.rdw.nl.

Kan ik de stickers ook zelf op mijn voertuig plakken?

Ja, dat kan. We hebben een plakinstructie voor u. Als u ervoor kiest om de belettering zelf aan te brengen kunnen we u geen garantie geven. Daarom adviseren we om deze te laten aanbrengen door ons.

Hoe moet ik mijn auto aanleveren voor belettering?

We verzoeken u om uw auto schoon en zo droog mogelijk aan te leveren. Als uw auto de afgelopen tijd gewaxt of opnieuw gespoten is, kunnen we uw auto niet beletteren. De waxlaag of nieuwe lak heeft 3 weken nodig om uit te dampen. Na die tijd zijn we u vanzelfsprekend graag van dienst.

Er zit nog bestickering op mijn voertuig. Kunnen jullie deze verwijderen?

Procarwrap kan bestaande belettering van uw voertuig verwijderen. Hiervoor brengen we de tijd die we daarmee bezig zijn in rekening tegen een uurtarief van € 35,-. Als de oude belettering ook door ons is aangebracht kunnen we het verwijderen hiervan in een projectprijs aanbieden. Dit gaat altijd in overleg.

Kan ik zelf oude belettering van mijn voertuig verwijderen?

Ja, dat kan. Zorg er a.u.b. wel voor dat u het voertuig schoon en vrij van lijmresten aanlevert. Door middel van een heater (hetelucht blower) verwijdert u belettering het makkelijkst. U verwarmt de folie en trekt hem er voorzichtig vanaf. Als u vervolgens het voertuig ontvet met wasbenzine en cleaner is de auto schoon.

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Voor al uw vragen mag u contact met ons opnemen via 020-3080-200 of info@procarwrap.nl

Pro Car Wrap